Mar 30, 2010

3-Series Birthday Giveaway: THE FACT ABOUT e-caR

Aku rasa aku tak pernah laa join contest2 blog nih.. Sebabnya hofkos la aku xreti nak jawab soklan tuan tanah.. Daripada aku merapu merepek tak tentu hala, baik aku kurangkan pening tuan tanah kalau dia terpaksa baca entry aku..

Tapi this time around, aku yakin dengan jawapan aku. Sempena birthday dia yang berdekads ni, tuan tanah mintak sediakan ayam golek, pulut kuning, ehh tak tak.. 3 fakta pasal dia.. *Kalau mintak auta, laaaagi banyak aku leh bg! haha!

Sblm tu aku nk introduce la sapa gerangan si tuan tanah ni di mata aku.

Aku kenal dia masa skolah kat JB. Dia budak Pantai Dlm. Woh! serta merta aku tingat makcik aku yg dok sana. Bila dia sebut nama kg dia, aku trus tingat kat kazen aku yg dok kt kg yg sama. Sekali, laaaaaa keciknya dunia!!! Skang dok satu floor lg ngan mak dia. Sejak dr tu, kitorang jd cam adik beradik. Mcm2 dugaan & pancaroba kat hostel yg penuh saiko kitorang hadapi sama2. Sama2 blk kg bila cuti skolah, sama2 beli tiket bas nk balik jb balik, sama2 balik beraya awal 4 hari dr budak2 lain sbb beli tiket bas awal, outing toksah cite la kan.. Sama2 amik result spm.. Haih... kenangan..kenangan.. So, I'm proudly present ahli geng komplot KL '5TH ELEMENT'.. E-CAR!!!!!

*takyah susah2 cari.. tu ter highlight tu..

3 FAKTA BUKAN AUTA PASAL E-CAR
  1. Masa skolah muka dia boooolat! cikgu pun panggil dia bulat! 8 thn tak jumpa dia, skali masa wedding, aku pikir aku dh salah kenduri!! Gile kentang ahhh... Rahsianya? Dia ckp dia tak makan dh lps kol 7mlm & minum air saje lps tu. Aku x heran dia leh achieve apa yg dia nak sbb aku tau dia mmg jenis seorang yg determined & dedicated dlm apa yg dia usahakan. Tgk je la hasil dia skang.. Tak perlu nak klik2 facebook utk jana pendapatan der.. Semanis kek & cuppies nya, semanis tu jugak laaa hasil usaha penat lelah. Orang nya? Harusla manis jugak.. Senyummm jer..
  2. Seiring peralihan zaman, minah ni ada berbagai-bagai nama samaran sejak kecik smpi besar. Cuma yg e-car ni je aku rasa melekat lama.. Sha-sha lah, Ieqha lah, K.E. lah, apetah lg aku dh lupe.. Tu je aku ingat. Kalau bergambor ala2 tomboy tuh, haaa tu zaman K.E. la tu... Kalau ayu2 tu, zaman Sha-sha. Zaman Ieqha pun ala2 tomboy tu dok ada lg sket2..  Zaman E-car ni dh vogue de vasssssss dah! Pakai baju pun sentiasa sedondon gitew ngan hubby & Eiymann.. i loike! Nama sebenar dia? Tanya dia sniri lah.. hahah!
  3. Dia ni antibodi dia kurang vitamin sket. Sket2 pengsan. Sket2 pengsan. Semorang kt skolah tau dia kuat pengsan. Haha! asal tensen sket, migrain pastu pengsan. tp tu time skolah la.. taktau la apa vitamin dia makan skang smpi gagah perkasa buat mcm2 bisnes nih.. Haaa HPA la tewww... Jgn mareeeeee...

Hish, aku ada byk lg benda nk cite, tp syarat dia leh bg 3 fakta jek.. Terpaksa aku citer dlm hati jer! Aku saje je bukak cite lama psl si e-car nih.. Alah, cite skang ramai dh tau... Cite lama x ramai yg tau kennn.. *sape soh ko bg green light kat aku! muahahaha!!

Kalau korang nak kenal sapa kawan dulu-macho-sekarang-vogue aku nih, sila la terjah blog dia nih.. http://ecaRNazRin.blogspot.com/

Kalau terasa nak jo-en contest dia, terjah page ni terus! Dr situ leh gak dpt fakta2 e-car version contestants lain.. http://ecarnazrin.blogspot.com/2010/03/3-series-birthday-giveaway-fact-about-e.html




PERADUAN INI DITAJA OLEH:







Babe, happy birthday! Semoga hidup lebih bermakna & dilimpahi rahmat-Nya bersama insan-insan tersayang. Nanti aku masuk kelas ko! hihi! Lurvelots!

gambar kidnap. kelas baju raya ko noks~
eiymann - nazrin - e-car

2 comments:

cikedidoo said...

cantik ah baju raya besday gal.
thn ni nk wat mcm tu jgk ala

iSpy said...

kan? kan? Rizman Ruzaini uollssss... kellesssss...